Transitioning Your Baby to a Toddler Bed

Jūsu mazuļa pāreja uz mazuļa gultiņu

Viss, kas jums jāzina par mazuļa pāreju uz mazuļa gultiņu

Tā ir taisnība, ko viņi saka. Jūsu bērni tik ātri izaug! Vienu minūti jūsu mazais ir iegūlies savā mazajā gultiņā vai kulbiņā, un nākamajā viņš ir gatavs mazuļa gultai. Lai gan jūs zināt, ka visiem bērniem galu galā ir jāatstāj gultiņas, iespējams, jums rodas jautājums, kā īsti izskatās mazuļa gultas pārejas process. Vai ir lietas, kas jāpatur prātā, lai tas būtu pēc iespējas mierīgāks un bez stresa? Vienkārši sakot, jā. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu visu, kas jums jāzina par bērna pāreju uz mazuļa gultiņu. 

Vai jūsu mazulis ir gatavs mazuļa gultai?

Lai gan tas ir aizraujoši, mazuļa pāreja uz mazuļa gultu var būt emocionāla pieredze. Tā ir monumentāla zīme, ka viņi aug un pārvēršas par lielu bērnu, nevis par mazu bērnu, kuru jūs kādreiz turējāt savās rokās. 

Neviens bērns nav vienāds, kad runa ir par pāreju uz mazuļa gultu. Lai gan daži bērni ir gatavi pārejai agrāk nekā citi, ir svarīgi meklēt pazīmes savā bērnā, lai noteiktu, vai viņi ir gatavi. Bērni parasti pāriet uz mazuļu gultu vecumā no 18 mēnešiem līdz 3,5 gadiem. 

Drošība pirmajā vietā

Labās ziņas par jūsu mazuļa augšanu ir tādas, ka jums nav tādas pašas bažas vai bailes, kas saistītas ar nakts miegu, kādas jums, iespējams, bija, kad bērns bija jaundzimušais. Bet joprojām ir daži svarīgi drošības elementi, kas jāpatur prātā. Ja jūsu bērns ir garāks par 90 cm, iespējams, ir pienācis laiks pārcelt viņu uz mazuļa gultiņu, lai izvairītos no izkāpšanas un savainošanās. 

Lai gan jūs domājat, ka šajā brīdī varat vienkārši iegādāties pieaugušo gultu, eksperti iesaka iegādāties gultu, kas ir īpaši paredzēta maziem bērniem. Tas nodrošina, ka viņi var iekāpt un izkāpt no gultas bez pārāk lielām grūtībām. 

Ir arī ieteicams iegādāties gultu ar sānu reliņiem, lai viņi guļot nevarētu izripināt no gultas. Jo aizsargātāks būs jūsu mazais naktī, jo labāk gulēs visi mājā – arī mamma! 

Kā sākt pārejas procesu

Pāreja uz jaunu gultu jūsu bērnam var būt ļoti liela problēma. Šeit ir dažas lietas, ko varat darīt, lai pāreja noritētu raiti. 

  • Izvēlieties pareizo laiku – mēģiniet izvairīties no periodiem, kas saistīti ar daudzām pārmaiņām, piemēram, jauna brāļa vai māsas sagaidīšana vai jaunas skolas uzsākšana. 
  • Veiciet izpēti — pārliecinieties, vai jūsu mazulis ir gatavs, pirms veicat lēcienu. 
  • Nepalaidiet gulētiešanas laiku nemainīgu — tas, ka jūsu mazulis maina gultas, nenozīmē, ka viņam ir nepieciešama jauna nakts rutīna. Šīs nemainīgas saglabāšana palīdzēs atvieglot pāreju. 
  • Esiet pacietīgs — jūsu bērns var izklīst no gultas, lai samīļotu vai iedzertu ūdens glāzi. Ir labi! Pāreja uz jaunu gultu ir process. 

Izvēlieties gultu, kurai varat uzticēties

Ja jūsu bērns ir gatavs mazuļa gultai, meklējiet gultas, kas ir izgatavotas no mīlošiem, dabīgiem materiāliem, kas atbalsta viņa augšanu un attīstību. Pārlūkojiet mūsu mazuļu gultas piederumu klāstu, noklikšķinot šeit . Laimīgu gulēšanu! 

Back to blog